Nyhetsgrupper

Litt mimring

Referat fra båtturen i Haldensvassdraget

Haldenkanalen 2

Torsdag 4. juni gikk 40 deltakere om bord i M/S «Strømsfoss» for en unik opplevelse i et stille farvann med uberørt natur. Turen går fra Aremark i indre Østfold til Tistedal brygge i Halden.

Haldenkanalen er Norges eldste kanalsystem med en høydeforskjell på 40 meter fordelt på tre slusesteder. Kanalen har vært trafikkert hvert eneste år siden 1877.

På denne turen fikk vi oppleve alt hva norsk natur kan by på:  Store innsjøer, trange kanaler, høye sluser, åpne landskap og store skoger. Vi fikk også med oss fiskeørnen i redet og flotte beverhytter.

Image7

I tillegg var vi, som dere ser av bildene, heldig med været. Vi hadde båten for oss selv, så vi kunne holde «informasjonsmøte» om nye aktiviteter, etter en flott buffe i restauranten om bord.

Samtidig hadde vi en topp moderne stillegående turbuss og en hyggelig sjåfør som guidet oss på bussturen.

Alt i alt en meget vellykket tur i det «overraskende» fine været.

 

Her er noen bilder fra den vellykkede turen:

0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0

 

 

Nedenfor finner du invitasjonen til turen.

—————————————————————————————————————

Bli med på en unik reise mellom Strømsfoss brygge (Aremark) og Tistedal brygge (Halden).

Vi seiler gjennom Nord Europas høyeste slusetrapp, 26,7 m. Mulighet for å oppleve både fiskeørn og bever på turen.  M/S Strømsfoss tar dere med på den unike tidsreisen i uberørt natur.

  

Haldenkanalen 1Haldenkanalen 2Haldenkanalen 3

 .

 .

 .

 .

..

 .

.

Seniorforeningen inviterer medlemmer og ledsagere til  reisen torsdag 4. juni med avgang fra Oslo S v/Hotell Opera kl. 09.00 til Aremark, og avgang Halden kl. 15.00 med ankomst Oslo  ca.kl. 17.30.

Lunsj om bord.

Med MS «Strømsfoss» seiler turen fra Tistedal-brygge gjennom innsjøen Femsjøen. Videre til Brekke sluser som er Nord Europas høyeste sammenhengende slusetrapp. MS «Strømsfoss» forserer en høyde forskjell på 26,7 meter i dette sluseanlegget. Deretter går turen til Asperen, og over i innsjøen Ara, ved enden av Aremarksjøen (Ara) er det på nytt slusing i Strømsfoss sluse.

På denne ferd kan man oppleve alt av hva norsk natur har å tilby. De store innsjøer, trange kanaler, høye sluser og grønne gressvoller. Man får se småbruk,  det åpne landskap og de store skoger – som lener seg helt inn til vassdraget. Alt dette danner en flott ramme rundt MS «Strømsfoss» på sin stille ferd gjennom Haldenkanalen.

Pris for turen inkl. lunsj ombord er for medlemmer kr. 300,- Ledsagere betaler kr. 400,-

Bussen har 45 sitteplasser, så vi kjører påmelding etter «Først til mølla» med 45 deltakere.

Vær rask med påmeldingen.  Her blir det fort fylt opp.

Påmelding  sendes  garmannchris@gmail.com innen onsdag 27. mai.

Innbetaling til

Seniorforeningen i EVRY

Konto nr 5082 06 39496

Husk å skrive ditt navn i meldingsfeltet.