Nyhetsgrupper
Litt mimring

Logo Ergo GroupLogo EDB Business PartnerEVRY har nå fått nye eiere og Seniorforeningen har fått en forespørsel fra EVRY om innspill og materiale til EVRYs  (EDB og ErgoGroups) historie.  Selskapet ønsker å ta vare på dokumentasjon fra selskapets 53 år lange historie og ber om bidrag fra Seniorforeningen.

EVRY representerer et viktig stykke norsk IT-historie, og har en sentral plass i utviklingen av vårt informasjonssamfunn.

Gjennom årene har om lag 70 IT-relaterte virksomheter blitt en del av EVRY. IT-løsninger som dekker alt fra landbruk og kommunal forvaltning til bank og telekommunikasjon, har sitt historiske opphav i et av de mange selskapene som i dag er en del av EVRY.

I 1962 ble Elektronisk Databehandling AS etablert og i starten var dette selskapet eid av forsikringsbransjen. Selskapet ble børsnotert under navnet AS EDB i 1997 og fusjonerte med Telenor Programvare i 1998. Siden den gang har Telenor vært en av hovedaksjonærene.

I 1964 ble Nor-Data AS i Trondheim etablert, Datatjeneste AS i Oslo ble etablert i 1965, Trønder-Data kom i 1966 og Vestdata ble etablert i 1967. Disse fire selskapene ble samlet i Nordata-Vestdata, og har gitt ut en beretning om historikken bak disse selskapene for perioden 1964 til 1990. Senere har firmaet hett bl.a. Nordata, Novit, Telenor Novit, EDB Business Partner, før det nå sist ble til Evry etter at EDB BP fusjonerte med ErgoGroup. Og underveis i alle disse årene har også mange andre firma blitt innlemmet.

I 1972 ble Statens Driftssentral (SDS) opprettet med SSB, Televerket, helsesektoren, Arbeidsdirektoratet og Vegdirektoratet som viktige kunder. Posten Norge kjøpte SDS i 1997 og dette selskapet endret senere navn til ErgoGroup AS – fortsatt med Posten Norge som eier.

Vi ber de  som har liggende dokumentasjon, bilder og annet materiale fra de seneste 50 år ta kontakt med Chris Garmann tlf. 9201 6810 eller sende det til garmannchris@gmail.com